donation

Met Playing The Cathedral geven we een muzikaal startschot recht de toekomst in: we financieren in een klap vijf jaar residencies voor jonge, talentvolle componisten en musici. Nicolás Jaar is de eerste. Financier jij de sluitsteen?!

playing the cathedral

Playing the Cathedral begint op zaterdag 11 mei met een groot benefietdiner in de Oude Kerk. Met éénavond wordt het fundament gelegd voor tenminste vijf jaar muziek en geluidskunst. Internationaal toptalent viert met Amsterdam dat het grote orgel van de Oude Kerk weer klinkt, na een restauratie van 1.3 miljoen euro. Op 11 mei gaat Nicolás Jaars nieuwe compositie Voula gaat in premiere. Er klinkt een eenmalige versie van een compositie van en door Philip Glass, Building uit Einstein on the Beach, in samenspel met het gloednieuwe lichtkunstwerk Between Light van de Amsterdamse kunstenaars Children of the Light.

Op zondag 12 mei klinkt van zonsopgang tot ver na zonsondergang muziek in de Oude Kerk, op een historisch lange muziekdag. Met optredens van Nicolás Jaar, Philip Glass, Nederlands Kamerkoor, Claron McFadden, James McVinnie, Benjamin Peled en Leo van Doeselaar.

het muziekfonds

Het muziekfonds om Playing the Cathedral te funderen is nu voor 75% gerealiseerd. Een grote groep founders heeft zich in aanloop tot het benefietdiner aan de restauratie van het orgel en Playing the Cathedral verbonden door te doneren of aan tafel te gaan op 11 mei.
Voor de sluitsteen hebben we jouw steun nodig. De laatste 25% wordt bijeengebracht via crowdfunding en de laatste founders die zich met Playing the Cathedral verbinden. Met jouw bijdrage ondersteun je een nieuwe muziektempel met spatial music, jaarlijkse residency’s van componisten en sound artists, concerten en radicale klankervaringen. De tegenprestatie is dat je erbij bent, 11 en 12 mei, in de komende jaren, en dat kan op vele manieren.
Steun Playing the Cathedral in de Oude Kerk, en zorg met jouw gift voor nieuwe muziek in het oudste gebouw van de stad!