We zien uit naar 11 mei 2019, wanneer Philip Glass het Vater-Müller Orgel in gebruik neemt en het feestelijk startschot klinkt van een nieuwe muziektraditie getiteld Playing the Cathedral. Nicolás Jaar brengt voor het eerst zijn in de Oude Kerk gecreëerde nieuwe compositie Voula ten gehore, en een site-specifiek lichtwerk van kunstenaarscollectief Children Of The Light wordt onthuld. Robert Kranenborg heeft zijn menu gereed.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang; het belooft een onvergetelijke avond te worden! Op deze pagina vind je meer praktische informatie over Playing the Cathedral op 11 mei 2019.

programma

17:30 Welkom
18:00 ontvangst
met champagne en amuse bouche
receptie Mariakapel
19:00 diner
spreker: burgemeester Femke Halsema

muziek
Philip Glass
Nicolás Jaar
Johann Sebastiaan Bach
Jan Pieterszoon Sweelinck

dessert
dessertbuffet en koffie
23:00 einde

musici

Philip Glass
Nicolás Jaar
Leo van Doeselaar
Artvark Saxophone Quartet

chef patron

Robert Kranenborg

master of ceremony

Hadassah de Boer

specials guests

burgemeester Femke Halsema
100 tafels a 8 personen


dresscode

De dresscode van de avond is black tie. Hierbij wijzen we je er graag op dat de vloer van de Oude Kerk oneffen is. De ongelijke grafzerken zijn een belangrijke component in de unieke akoestiek, maar werken minder goed als ondergrond voor stiletto’s. Houd er daarnaast rekening mee dat het fris kan worden in de kerk.


bereikbaarheid

De Oude Kerk ligt midden in de Wallen. De buurt is moeilijk toegankelijk voor auto’s en raden je daarom aan om met het openbaar vervoer te komen.

openbaar vervoer

De Oude Kerk ligt op 5 minuten wandelen vanaf het station Amsterdam Centraal. De dichtstbijzijnde metrohalte is Nieuwmarkt. De metrolijnen 51, 53 en 54 hebben een halte op dit station. Metrohalte Nieuwmarkt ligt op 5 minuten wandelen van de Oude Kerk.

fiets

Kom je op de fiets naar de Oude Kerk, dan kun je je fiets parkeren in de fietsenstalling bij de Oude Kerk of in de fietsenstalling Beursplein, aan Beursplein 4 1012 JW Amsterdam.

parking

Indien je toch met de auto komt, kun je parkeren bij Q-Park Bijenkorf aan de Beursstraat 15, 1012 JW Amsterdam. Deze parking ligt op 3 minuten wandelen van de Oude Kerk. Een andere parkeermogelijkheid is Parking Oosterdok aan de Oosterdoksstraat 150, 1011 DK Amsterdam. Deze parking ligt op 12 minuten wandelen van de Oude Kerk.

taxi

De Oude Kerk is goed te bereiken per taxi. Het dichtstbijzijnde taxi drop-off punt is de Beurs van Berlage. Deze drop-off ligt op 3 minuten wandelen van de Oude Kerk.

contact

Voor verdere informatie en vragen kun je contact opnemen met Zara Weijers via zara@oudekerk.nl of 020 625 82 84.